fbpx

O tânără alpinistă a murit, în Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Imagini din timpul operațiunii Salvamont

O tânără alpinistă a murit, în Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Imagini din timpul operațiunii Salvamont

Image
Image

O alpinistă din Brașov, cunoscută ca având experiență a murit, miercuri, în Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Aceasta a suferit un accident în timp ce se afla, singură, pe traseul Albișoara Gemenelor.

 

“Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar, când a ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant sud-estic, fără semne vitale”, au relatat, joi seară, reprezentanții Salvamont Bușteni.

Fiind vorba despre un teren accidentat și o zonă în care accesul era extrem de dificil, salvatorii au apelat la un echipaj cu elicopter, dar soluția a fost abandonată după mai multe încercări de extragere prin troliere, operațiuni eșuate din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă.

Salvamontiștii au anunțat că acţiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce vremea din Bucegi vor permite acest lucru.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa imagini: Salvamont Bușteni

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.