fbpx

Percheziții la traficanți de droguri din Prahova. 40 de persoane audiate

Percheziții la traficanți de droguri din Prahova. 40 de persoane audiate
Image
Image

Zece percheziții domiciliare au avut loc miercuri, în Prahova, la persoane bănuite de deținere și trafic de droguri.

 

“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județului Prahova, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că mai mulți suspecți au comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Prahova”, au informat procurorii DIICOT.

Aceștia menționează că la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Acțiune amplă, la nivel național, vizând inclusive rețele de traficanți de droguri

Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 16 acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri și operațiuni cu substanțe psihoactive. La nivel național, procurorii D.I.I.C.O.T. și ofițerii de poliție judiciară pun în executare 199 mandate de percheziție domiciliară, urmând să fie conduse la audieri 169 de persoane.

Percheziții DIICOT în Prahova privind falsa ecologizare a unui batal de la Rafinăria Vega

Procurori DIICOT Ploiești și ofițeri poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești efectuează, tot miercuri, percheziții în Prahova, Constanța și în Capitală, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură și înșelăciune, referitor la ecologizarea unuia dintre batalele istorice de la Rafinăria Vega. Ancheta ar viza și trei angajați ai Rompetrol Rafinare, parte dintr-o grupare care ar fi reușit să inventeze ecologizarea unui batal istoric de la Rafinăria Vega, fabricând dovezi ale extragerii unor substanțe care nu mai existau acolo de prin 2009.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.