Percheziţie la doi suspecţi de trafic de etnobotanice. Ce au găsit ofiţerii BCCO Ploieşti în apartamentul acestora

Ofiţerii BCCO Ploieşti au derulat, marţi seară, o percheziţie domiciliară, la un partament situat pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, într-un caz de trafic de substanţe noi cu efect psihoactiv. Descinderea a avut loc după ce, în aceeaşi zi, doi suspecţi, ambii originari din brăila, fuseseră "săltaţi" de mascaţi în urma unui flagrant organizat în sudul municipiului.

BCCO Ploiești a anunţat că a executat marţi o acțiune pe linia antidrog, în cadrul căreia au fost efectuate o prindere în flagrant, cu sprijinul Biroului de Operaţiuni Speciale, și o percheziție domiciliară, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi. Totodată s-au pus în executare două mandate de aducere si au fost audiați în calitate de martor 15 consumatori de substanțe noi cu efecte psihoactive. Acțiunea a vizat doi traficanți din municipiul Brăila, care comercializau NSP către consumatori din Ploiești.

Anchetatorii au percheziţionat un apartament situat în apropiere de centrul Ploieştiului, la etajul 5 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii, având indicii că principalul suspect, un tânăr de 29 de ani, depozita aici diferite cantităţi de substanțe suscepibile de a avea efecte psihoactive, destinate comercializării, precum şi ustensile. Cu ocazia acţiunii au fost identificate şi ridicate 300 de grame de substanțe psihoactive, 6.495 de lei, 55 de euro, 6 telefoane mobile şi ambalaje pentru distribuție. Procurorul de caz a dispus față de două persoane măsura reținerii, au anunţat anchetatorii.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Flagrant al BCCO în sudul Ploieştiului. Doi tineri au fost "săltaţi" de mascaţi, fiind reţinuţi pentru trafic de etnobotanice

Ancheta a fost demarată în ianuarie, când un ploieştean îngrijorat s-a prezentat la Poliţie, precizând că a găsit la fiul său o substanţă suspectă, achiziţionată de acesta de la persoane necunoscute la preţul de 100 de lei pe plic. Materia vegetală a fost testată la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R., iar mai departe poliţiştii au început verificările şi au ajuns la cei doi suspecţi.

(Foto: imagini din timpul flagrantului)

Image
Image
Image