Procurorii DNA fac 22 de percheziții în București, Prahova și Vrancea, în cadrul unei anchete privind modul în care un grup de indivizi și-ar fi însușit imobile ce au aparținut unor persoane decedate, prejudiciind moștenitorii legali. Din vânzarea proprietăților, suspecții ar fi obținut un profit de aproape 1,4 milioane de lei.
****************************************************
UPDATE
Mai multe persoane, printre care și un avocat, reținute în ancheta DNA privind însușirea nelegală a unor imobile. Suspecții ar fi recurs și la executări silite
****************************************************
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, săvârșite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparținut unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.
Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.
În cursul zilei de 13 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Vâlcea reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, au anunțat procurorii anticorupție.
Două persoane au fost reţinute de DNA sub acuzaţia că au primit mii de euro pentru intervenţii la judecători
Procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, care au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale, din partea lucrătorilor din cadrul DGPMB - Serviciul Acțiuni Speciale și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.