PESTĂ PORCINĂ PRAHOVA | Au apărut focare noi, în două gospodării şi pe mai multe fonduri de vânătoare

PESTĂ PORCINĂ PRAHOVA | Au apărut focare noi, în două gospodării şi pe mai multe fonduri de vânătoare

Autorităţile din Prahova au confirmat oficial apariţia unor noi îmbolnăviri de pestă porcină africană. Deja de multă vreme se poate constata că nu mai e săptămână fără focare noi, iar virusul apare din nou şi la animalele din gospodării, nu numai la cele sălbatice. Vineri, autorităţile au aprobat noile planuri de măsuri, conform obligaţiilor legale, după confirmarea a două focare la porci domestici şi 18 la mistreţi găsiţi morţi.

Prefectul judeţului, Cristian Ionescu, a concovat vineri în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova ca urmare a confirmării prin analize de laborator de către DSVSA Prahova și IDSA București a noilor cazuri, a anunţat Prefectura într-un comunicat de presă. La porcii domestici, virusul a fost confirmat în două gospodării, în localitățile Șoimari și Boldești Scăeni.

De asemenea, analizele de laborator au mai confirmat prezenţa virusului şi la 4 mistreți de pe fondul de vânătoare 42 Malu Roșu, 9 mistreţi pe fondul 38 Bratia, 3 pe fondul 18 Măgureni şi unul pe fondul 43 Lapoş, toţi găsiţi morţi, plus încă unul care a fost împuşcat, pe fondul cinegetic 15 Mănești.

 

Image
Image
Image