Peste 20 de voluntari de la Rescue 4x4 au sărit în ajutorul pompierilor, pentru găsirea copiilor luați de viitură la Sângeru

Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4x4 s-a alăturat, vineri seară, echipajelor de căutare organizate la Sângeru, pentru găsirea copiilor luați de viitură. Conform fișei de eveniment, 26 de membri au participat la operațiunea sistată, la un moment dat, din cauza lipsei de vizibilitate, și reluată sâmbătă dimineață, în jurul orei 8.00.

Solicitarea către voluntari a fost lansată de Inspectoratul General al Poliției Române, în baza protocolului semnat cu doar o zi în urmă între IGPR și Rescu 4x4.

Citiți și: Bilanț provizoriu al puhoiului din Prahova: 12 localități afectate de inundații, un copil mort și alți trei dați dispăruți în urma unei viituri

"În această seară Rescue 4x4 – Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4 a fost alertată în jurul orelor 17:30 de către Inspectoratul General al Poliției Române cu privire la dispariția a 4 copii (cu vârste de 3 luni, 6 luni, 3 ani și respectiv 6 ani). în comuna Lapoș, Județul Prahova, după ce o viitură a distrus casa în care aceștia locuiau. Peste 20 de voluntari din Rescue4x4 se află deja la fața locului și mai mulți alți voluntari sunt deja pe drum spre zona de căutare. O parte dintre voluntari au venit din județele vecine, precum București-Ilfov și Brașov. La ora 18:25 unul dintre cei 4 copii, o fetiță în vârstă de 3 ani, a fost găsit în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat în urma manevrelor de resuscitare", au anunțat membri asociației.

Voluntarii ajunși la Sângeru au continuat căutările chiar și după ce echipajele ISU au sistat operațiunea, folosind mașinile 4x4 și sistemele de iluminat led din dotare.

La căutări au participat, vineri seară, și mai multe echipaje ale ISU, Jandarmeriei și Poliției.

Rescue4x4 - Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4 este un serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

Sursa foto: Rescue 4x4

 

Image
Image
Image