fbpx

Peste 40 de incendii de vegetație, în Prahova, în numai patru zile. Aproape 100 de hectare au fost afectate

Image
Image

Din 20 septembrie până în această dimineață, pompierii prahoveni au intervenit pentru lichidarea a nu mai puțin de 42 de incendii de vegetație, în 22 de localități ale județului, produse în special pe fondul igienizărilor de sezon, a anunțat ISU Prahova într-un bilanț dat publicității luni. Solicitările au venit din Găgeni, Ploiești, Gura Vadului, Vadu Săpat, Ariceștii Rahtivani, Vălenii de Munte, Valea Călugărească, Vărbilău, Măgureni, Florești, Băicoi, Bucov, Vadu Părului, Dumbrăvești, Florești, Gorgota, Filipeștii de Târg, Târgșoru Vechi, Blejoi, Mănești, Brazi și Chiojdeanca.

Potrivit specialiștilor ISU Prahova, incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare și a fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Aceștia au anunțat că au ars aproximativ 93 de hectare de vegetație uscată, o plantație de pini, 90 de baloți de lucernă și 2 stupi de albine.

"Le reamintim cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei", au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.