fbpx

Peste 450 de percheziții DIICOT – Poliția Română, miercuri dimineață. 367 de persoane, căutate pentru audieri (video)

Peste 450 de percheziții DIICOT – Poliția Română, miercuri dimineață. 367 de persoane, căutate pentru audieri (video)
Image
Image

Procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează miercuri dimineață 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

 

Autoritățile menționează că acțiunea în cadrul căreia sunt derulate peste 450 de percheziții, la nivel național, face parte dintr-o serie de inițiative desfășurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018.

“În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră”, au transmis procurorii DIICOT.

Percheziții în mai multe dosare instrumentate de DIICOT

Procurorii și IGPR menționează că perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

„Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, menționează comunicatul oficial referitor la acțiunea derulată astăzi, la nivel național.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.