Poliţia anunţă scăderea ratei infracţionalităţii şi numărului de accidente, datorită izolării

Poliţia anunţă scăderea ratei infracţionalităţii şi numărului de accidente, datorită izolării

Izolarea la domiciliu face bine la sănătate, din mai multe puncte de vedere! Poliţia Română a anunţat că în ultima săptămână din martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat scăderi simţitoare ale numărului de furturi, distrugeri şi mai ales accidente rutiere. Mai rămâne de rezolvat, în principiu, problema "bombardierilor" întorşi recent din străinătate cu mai mulţi bani, mai mult tupeu şi probabil dorinţa de a rezolva dispute locale mai vechi.

Criminalitatea este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Poliţia Română miercuri, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook şi însoţit şi de un grafic cu trei indicatori comparaţi, pentru infracţiuni de furt, infracţiuni de distrugere şi accidente rutiere. Comparând ultima săptămână din martie 2020 cu perioada similară din 2019, Poliţia anunţă scăderi de 52, 39 şi respectiv 72%.

"Siguranța voastră, prioritatea noastră! Criminalitatea, în scădere, față de aceeași perioadă a anului trecut (ultima săptămână a lunii martie)! Mereu pentru voi, oriunde este nevoie!", este mesajul care însoţeşte imaginea.

Punând lucrurile în context, putem deduce, evident, că izolarea la domiciliu şi, implicit, reducerea aglomeraţiei au contribuit la aceste scăderi simţitoare. Contextul aduce, însă, şi o provocare nouă pentru forţele de ordine, odată cu revenirea în ţară şi a unor indivizi certaţi cu legea, care la scurt timp au început să genereze scandaluri. Exemple concludente au existat în mai multe cazuri şi nu trebuie să ne uităm mai departe de sudul municipiului Ploieşti, unde a fost nevoie de intervenţia Poliţiei, Jandarmeriei şi Armatei pentru a încerca stăvilirea unei revolte între clanuri.

Image
Image
Image