Pompierul prahovean care a salvat un copil din viitură, la Filipeștii de Pădure, a fost decorat de ministrul de Interne

Plt. adj. Daniel Crîșmaru, din cadrul ISU Prahova, a primit, miercuri, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cele mai importante distincții ale MAI, respectiv placheta si emblema de onoare.

"Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, pentru curajul și spiritul civic de necontestat, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai Viorel Fifor i-a înmânat placheta de onoarea a Ministerului Afacerilor Interne și i-a pus pe umeri noile grade de plutonier adjutant.  În prezența domnului secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi s-a dat citire ordinului de înaintare în grad în mod excepțional Salvatorul nostru a fost felicitat și de către comanda inspectoratului, care a transmis cât mai multe misiuni încheiate cu succes in cariera pe care a ales-o!", au anunțat colegii eroului.

Aflat în timpul liber, pompierul a văzut momentul în care o viitură a luat doi copii de lângă mama lor, sâmbătă seară, la Filipeștii de Pădure. Femeia ținea strâns în brațe un băiețel, al treilea, singurul care reușise să se agațe de ea, și striga după ajutor.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul a sărit în apă și a înotat în aval aproximativ un kilometru, înfruntând curenții puternici care învârteau nămolul, aluviunile și stufărișul, până când a văzut unul dintre copii ținându-și greu capul deasupra apei, sprijinit de un lemn și strigând îngrozit. A reușit să-l recupereze și să-l aducă la mal. Iar mulțumirea că i-a salvat viața nu poate fi descrisă în cuvinte, cu siguranță. Pentru  plt. adj. Daniel Crîșmaru, însă, ziua în care a devenit un adevărat erou nu va fi una fericită, cum nu este nici pentru familia căreia i-a salvat un fiu.

Citiți și: Plt. maj. Daniel Crîșmaru a fost, sâmbătă seară, îngerul păzitor al băiețelului de 4 ani luat de viitură

„Cel mai mare regret este că nu am reușit să-l salvez și pe fratele lui. Aceasta povara mă va urmări toată viața. Sunt și eu părinte”, a mărturisit Daniel Crîșmaru. Cel de-al treilea băiețel al familiei, de numai 2 ani, a fost luat de viitură și găsit fără suflare, două ore mai târziu, de sutele de salvatori ai ISU Prahova mobilizați pentru căutarea lui.

Citiți și: Familie cu trei copii luată de viitură, în Prahova. Un băiețel de 4 ani a fost salvat de un pompier aflat în timpul liber // UPDATE - Al doilea copil a fost găsit decedat

Sursa foto: ISU Prahova

Image
Image
Image