Prejudiciu de 400.000 de lei într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală. Percheziții în Prahova și în București

Polițiștii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul  Poliției Române, cu sprijinul jandarmilor, derulează, miercuri dimineață, două percheziții în Ploiești, una în comuna Poienarii Burchii și două în București, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu estimat la aproximativ 400.000 de lei.

Trei descinderi au loc la sediile unor societăți comerciale, iar alte două la domiciliile unor persoane.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societății facturi pentru operațiuni care nu au avut la bază activități reale. Facturile, în valoare totală de 387.674 lei, erau emise de trei societăți comerciale cu comportament de tip «fantomă», în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale. De asemenea, în aceeași perioadă, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, în vederea disimulării provenienței reale a sumei rulate", a anunțat IJP Prahova.

Două persoane vor fi aduse la audieri.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image
Image
Image
Image
Image