Procurorii dezvăluie cum s-ar fi petrecut crima de la Lipănești, "mascată" de un incendiu. Presupusul autor, fiul preotului, și-ar fi recunoscut fapta

Filmul evenimentelor de la începutul acestei luni, când o femeie a fost ucisă în locuința de Lipănești, care ulterior ar fi fost incendiată, devine din ce în ce mai clar mai ales după ce procurorii au ajuns și la principalul suspect.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a descris, într-un comunicat transmis joi, cum s-ar fi petrecut evenimentele, în noaptea crimei:

"În data de 3/4.02.2019, prin intermediul S. N. U. A. U. 112, organele de poliție au fost sesizate în legătură cu faptul că pe raza localității Lipănești, sat Lipănești, județul Prahova a izbucnit un incendiu la un imobil.

Cu ocazia intervenției în locuință a fost identificat cadavrul unei persoane de sex feminin, parțial carbonizat, iar în urma efectuării necropsiei au fost descoperite pe corpul victimei plăgi multiple tăiate, înțepate și penetrante.

Față de această situație, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, s-a constituit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, faptă prev. de art. 188 Cod Penal, reținându-se că în noaptea de 3 spre 4 februarie 2019 suspectul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pătruns prin escaladare în locuința victimei, cu intenția de a sustrage bunuri, însă, fiind surprins de aceasta, i-a aplicat mai multe lovituri în zone vitale.

În prezent se efectuează cercetări de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în vederea stabilirii împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei și care să contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”, se arată în comunicatul remis presei.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru ziarulincomod.ro, că suspectul este un tânăr de 22 de ani, fiul înfiat al preotului din sat. Acesta ar mai fi fost condamnat în 2018, pentru tâlhărie, și ar fi cunoscut de săteni nu doar ca un consumator împătimit de alcool, ci și drept consumator de droguri.

Citiți și:  Incendiul de luni, de la Lipănești, ar ascunde o crimă. O persoană a fost condusă la audieri

Suspectul și-ar fi recunoscut fapta, însă există neconcordanțe între cele declarate de acesta și aspecte descoperite de anchetatori, în urma cercetărilor de până acum, mai scriu jurnaliștii de la ziarulincomod.ro.

Victima individului a fost găsită decedată, luni dimineață, de pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la locuința femeii de 65 de ani. Abia când medicii legiști au analizat cadavrul au observat urmele  rămase după lovituri cu un obiect ascuțit.

Sursa foto: ziarulincomod.ro

 

Image
Image
Image