STARE DE URGENŢĂ | Primul bilanț cuminte în județ. Prahovenii au rezistat 24 de ore fără dosare penale noi și fără să mai creeze probleme în auto-izolare

STARE DE URGENŢĂ | Primul bilanț cuminte în județ. Prahovenii au rezistat 24 de ore fără dosare penale noi și fără să mai creeze probleme în auto-izolare

Prefectura Prahova a transmis, miercuri, probabil cel mai... "cuminte" bilanț de când nebunia creată de pandemie a ajuns și în județ. Numărul celor care au intrat în auto-izolare este în scădere, crește semnificativ numărul celor față de care a expirat această măsură, autoritățile nu au mai întocmit niciun dosar penal legat de epidemie și măsurile impuse în context, în ultimele 24 de ore, iar nimeni nu a mai ajuns forțat în carantină, pentru că a încălcat restricțiile.

"În data de 1 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 4697 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 813 persoane, în timp ce alte 405 au intrat. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 281 de persoane.

În cursul zilei de marți,31 martie, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor Interne au verificat 2087 locații unde se află persoane în auto-izolare și 87 de agenți economici. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, nicio persoană nu a mai fost plasată în carantină forțată, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu", a informat Prefectura Prahova.

Peste 350 de prahoveni au fost amendați, însă, pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, totalul sancțiunilor aplicate în județ, de la începutul epidemiei, apropiindu-se de 2.851, cu o valoare cumulată de 3.000.000 de lei. "În urma controalelor nu a fost întocmit niciun dosar de cercetare penală, însă au fost aplicate 369 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 459.000 lei, dintre care 368 au fost toate pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare, iau una pentru fapte de natură economică", mai informează Prefectura Prahova.

 

 

 

Image
Image
Image