Surse: Încă un caz de COVID-19 la Primăria Ploieşti

Surse: Încă un caz de COVID-19 la Primăria Ploieşti

La Primăria Ploieşti a fost confirmat un nou caz de infectare cu COVID-19, al patrulea de la debutul pandemiei şi al treilea din ultimele săptămâni, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Este vorba, din câte se pare, despre o angajată de la registratură, care printre atribuţii avea şi sortarea corespondenţei.

Luni, registratura Primăriei a fost închisă, după ce apăruse această suspiciune. Potrivit primelor informaţii, funcţionara intrase în contact cu o persoană care la rândul ei intrase în contact cu un prahovean infectat cu noul coronavirus. A fost, practic, contactul unui contact, în terminologia folosită la anchetele epidemiologice. Pentru cât mai multă siguranţă, toţi colegii de birou au fost trimişi acasă, în izolare, şi au făcut teste. Marţi, după ce spaţiile au fost dezinfectate, iar o parte din personal a fost permutată de la un alt serviciu intern, activitatea registraturii a fost reluată.

Tot marţi, însă, a venit şi informaţia că angajata ar fi fost declarată pozitivă la testul COVID, informaţie momentan neconfirmată oficial de către reprezentanţii instituţiei.

Până săptămâna trecută, la nivelul administraţiei ploieştene fuseseră confirmate trei infectări şi mai existaseră câteva zvonuri şi suspiciuni. Cazurile oficiale au fost la Direcţia Tehnică, în urmă cu aproape o lună, şi mai recent la o persoană de la Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare şi una din conducerea Primăriei.

Image
Image
Image