fbpx

Sute de materiale pirotehnice periculoase au fost confiscate, în weekend, de jandarmii prahoveni

Jandarmii au cotinuat, duminică, acțiunile de prevenire pe linia comercializării de materiale pirotehnice periculoase pentru populaţie, înregistrându-se următoarele rezultate. Potrivit bilanțului transmis de IJJ Prahova la finalul zilei, în weekend,  au fost confiscate 268 de materiale pirotehnice.

Reprezentanții Inspectoratului au dat și mai multe exemple, cazuri înregistrate la Mizil și Ploiești, în ultimele zile dinaintea Revelionului:

> în oraşul Mizil, pe str. Blajului, în faţa Bisericii Adormirea Maicii Domnului o persoana de sex masculin, în vârsta de 31 de ani, domiciliat în Mizil, în persoana numitului M.D., a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor materiale pirotehnice astfel: 3 buc. artificii marca Silver Dream, 5 cutii petarde marca Corsar, 1 buc. artificie marca Enigma, 1 buc. artificie marca Verona, 3 buc. artificii marca Magic Shots. Persoanei în cauza i s-au confiscat materialele pirotehnice şi  i s-au întocmit acte de constatare conform art. 37, aln.3 din Legea 126/1995.

> în oraşul Mizil pe str. Blajului, în faţa Bisericii Adormirea Maicii Domnului o persoană de sex feminin, în vârstă de 15 ani, domiciliata în Mizil, în persoana numitei I.A.M.A. a fost depistată în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor materiale pirotehnice astfel: 2 buc. artificii marca Silver Dream, 9 cutii petarde marca Cicciolo, 3 buc. petarde marca Pirat. Persoanei în cauza i s-au confiscat materialele pirotehnice şi  i s-au întocmit acte de constatare conform art. 37, aln.3 din Legea 126/1995.

> în oraşul Mizil pe str. Blajului, în faţa Bisericii Adormirea Maicii Domnului o persoană de sex masculin, în vârstă de 16 ani, domiciliat în Mizil, în persoana numitului S.R.C. în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor materiale pirotehnice astfel: 12 buc. artificii marca Magic Shot, 23 cutii petarde marca Picolo Corsar, 3 buc. petarde marca Enigma. Persoanei în cauza i s-au confiscat materialele pirotehnice şi  i s-au întocmit acte de constatare conform art. 37, al.3 din Legea 126/1995.

> în zona Oborului din municipiul Ploieşti o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 30 de ani, în persoana numitului Z.G.N. în timp ce oferea spre comercializare un numar de 71 materiale pirotehnice, categoria F2. Persoanei în cauză i s-au confiscat materialele pirotehnice şi i s-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmarire penală, în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

> în zona complexului comercial “Big” din municipiul Ploiești o persoana de sex masculin, în vârstă de aproximativ 35 de ani, pe numele de M.F.D. în timp ce oferea spre comercializare un numar de 67 materiale pirotehnice, categoria F1. Acestuia i s-au confiscat materialele pirotehnice și i s-au întocmit acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii 126/1995.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.