T.I.S.P.O.L. – Speed | Aproape 900 de șoferi sancționați în Prahova, săptămâna trecută, pentru depășirea vitezei legale

Săptămâna 1 - 7 aprilie 2019 a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. –Speed. Polițiștii rutieri din toată Uniunea Europeană au verificat respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, acționând astfel pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri din Prahova au verificat peste 2.800 de conducători auto și au aplicat 871 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale. 13 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă.

În timpul acțiunilor derulate în cadrul campaniei, oamenii legii au avut parte și de o urmărire. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.30, pe DN 1A, la Boldești Scăeni. Polițiștii au depistat un autoturism condus de șofer cu 127 km/oră, conform înregistrării cu radarul TRUCAM. "Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, care au pornit în urmărirea acestuia. La un momentul dat, bărbatul în cauză a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice(0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat)", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

 

Image
Image
Image