Tânărul care a înjunghiat o profesoară de la Colegiul "Spiru Haret" a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor

Alexandru N., tânărul de 22 de ani care, pe 29 ianuarie, a înjunghiat o profesoară în incinta Colegiului "Spiru Haret" din Ploiești, chiar în fața cancelariei, a fost trimis în judecată.

Dosarul a fost înregistrat pe 20 iunie la Tribunalul Prahova, obiectul său fiind tentativa la omor.

Deocamdată, magistrații nu au stabilit primul termen de judecată.

Citiți și:  Profesoara înjunghiată la Colegiul "Spiru Haret", găsită VINOVATĂ de comisia de anchetă! Sindicatul "Școala Prahovei" cere demiterea conducerii liceului

Dacă va fi vinovat, tânărul riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 și 10 ani de închisoare. În prezent, individul se află după gratii, fiind în arest preventiv încă din 29 ianuarie, ziua în care a comis fapta care a îngrozit o țară întreagă. Chiar luni, judecătorii au admis o nouă solicitare din partea procurorilor, pentru prelungirea măsurii, cu încă 30 de zile, până la 23 iulie inclusiv. Suplimentar, instanța a anunțat că "fixează termen de judecată la data de 16 iulie 2019 pentru discutarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive şi eventuala menţinere sau nu a acestei măsuri".

Alexandru N. este judecat după ce, pe 29 ianuarie 2019, a pătruns în incinta Colegiului "Spiru Haret" din Ploiești, al cărui elev a fost, și a înjunghiat-o pe Ștefania A., fosta sa profesoară de matematică. Femeia a fost rănită grav, fiind operată de urgență.

Citiți și: Profesoara de la Colegiul "Spiru Haret" a fost înjunghiată chiar în fața cancelariei 

Tânărul a fost reținut imediat, asupra sa descoperindu-se un adevărat arsenal.

Alexandru N. a mai fost în atenția organelor de anchetă și în 2016, când și-a amenințat, cu un cuțit, un coleg de clasă. Pentru că victima sa de atunci și-a retras plângerea, a fost judecat numai pentru port fără drept de arme periculoase, iar în iunie 2017 a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu suspendare.

Citiți și: "Cuțitarul" de la "Spiru Haret" fusese condamnat, în 2017, la închisoare cu suspendare, după ce amenințase un coleg de clasă

La momentul comiterii atacului asupra fostei sale profesoare, tânărul se afla, însă, în perioada de probă stabilită de instanță la prima condamnare.

Citiți și: Colegiul "Spiru Haret" și Ministerul Educației, părți trase la răspundere în procesul tânărului care a înjunghiat o profesoară pe holurile școlii

Sursa foto: click.ro

 

Image
Image
Image