Tot DNA Ploiești, cercetat pentru grup infracțional organizat (surse)

Serviciul Teritorial DNA Ploiești ar putea stabili o nouă premieră negativă. Surse judiciare citate de Mediafax susțin că procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au extins acuzaţiile în dosarul în care sunt vizaţi Lucian Onea şi Mircea Negulescu, aceştia urmând să fie cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat. Mai mult, toată secţia DNA Ploieşti e acuzată de grup infracţional, potrivit surselor citate de Mediafax.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

Joi, conducerea DNA a cerut CSM aviz pentru revocarea lui Lucian Onea, fost procuror șef al Serviciului Teritorial Ploiești, din funcția de procuror al DNA Ploiești.

De asemenea, conducerea DNA a fost transmis Secției de procurori a CSM cererile de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești a trei procurori.

Pe ordinea de zi de vineri a secției amintite, din cadrul CSM, a apărut și o notă privind solicitările înaintate de aceștia, prin care cereau încetarea activității la DNA Ploiești.

Secția Procurori a CSM a hotărât, vineri, încetarea activității celor trei la Serviciul Teritorial Ploiești și revenirea lor la parchetele de la care provin.

Citiți și: Trei procurori pleacă de la DNA Ploiești

 

 

 

 

 

Image
Image
Image