TRAFIC ETNOBOTANICE| Cei doi tineri săltați de mascați de pe stradă, la Ploiești, au fost arestați preventiv

IJP Prahova a anunțat că suspecții reținuți la Ploiești, în dosarul privind traficul de etnobotanice, după ce au fost săltați de pe stradă, în miezul zilei, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre doi brăileni care comercializau NSP către consumatori din municipiu.

Acum două zile, anchetatorii au percheziţionat și un apartament situat în apropiere de centrul Ploieştiului, la etajul 5 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii, având indicii că principalul suspect, un tânăr de 29 de ani, depozita aici diferite cantităţi de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, destinate comercializării, precum şi ustensile. Cu ocazia acţiunii au fost identificate şi ridicate 300 de grame de substanțe psihoactive, 6.495 de lei, 55 de euro, 6 telefoane mobile şi ambalaje pentru distribuție. Procurorul de caz a dispus față de două persoane măsura reținerii, au anunţat anchetatorii, ulterior acestea fiind plasate în arest preventiv.

Citiți și:  VIDEO | Flagrant al BCCO în sudul Ploieştiului. Doi tineri au fost "săltaţi" de mascaţi, fiind reţinuţi pentru trafic de etnobotanice

Ancheta în acest dosar a fost demarată în ianuarie, când un ploieştean îngrijorat s-a prezentat la Poliţie, precizând că a găsit la fiul său o substanţă suspectă, achiziţionată de acesta de la persoane necunoscute, la preţul de 100 de lei pe plic. Materia vegetală a fost testată la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R., iar mai departe poliţiştii au început verificările şi au ajuns la cei doi suspecţi ajunși acum după gratii.

 

Image
Image
Image