Traficanți de minori aciuați într-o comună din Prahova. Indivizii, săltați de DIICOT joi dimineață

Procurorii DIICOT Ploiești și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat, joi dimineață, trei percheziții la Gherghița, în județul Prahova, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunii de  trafic de minori.

Gruparea ar fi acționat pe raza localității, începând din iunie 2018. Anchetatorii spun că membrii săi "au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare). Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile".

29 de persoane au fost audiate în acest dosar, față de trei dintre ele fiind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea de astăzi a beneficiat de suportul Direcției Operaţiuni Speciale și s-a derulat cu sprijinul jandarmilor.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image
Image
Image