Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, la Ploiești și Florești. IJP Prahova: "Au pus în pericol viața participanților la trafic!"

"Au pus în pericol viața participanților la trafic! 3 dosare penale întocmite ieri, de polițiștii rutieri. Polițiștii au întocmit, marți, trei dosare penale", a anunțat IJP Prahova, în bilanțul întocmit după acțiunile din cursul zilei de marți.

Cel mai grav caz dintre cele prezentate de reprezentanții IJP Prahova este cel petrecut la Ploiești. Polițiștii au fost sesizați, inițial, despre producerea unui accident soldat cu pagube materiale, iar din cercetări a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 51 ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în coliziune cu un alt auto care se afla parcat. Însă, în urma testării cu etilotestul a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l! Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei  și a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducere pe drumurile a unui vehicul fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt conducător auto în vârstă de 27 ani, a fost identificat la volan de către polițiști, tot în municipiul Ploiești, deși avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Și pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Secției Florești, au întocmit ieri un dosar penal pe numele unui prahovean în vârstă de 54 ani, după ce bărbatul a fost depistat conducând o autoutilitară înmatriculată în Olanda, care, în urma verificărilor, a rezultat că a fost radiată din circulație la data de 31.05.2019. Acum, șoferul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: arhiva IJP Prahova)

Image
Image
Image