Turiști accidentați aproape de Gura Diham și Cascada Urlătoarea. Intervenții una după alta, ale salvamontiștilor din Bușteni, și în a doua zi de Paști

Doi turiști care au pornit în drumeție, în Bucegi, în a doua zi de Paști, au ajuns să apeleze la ajutorul salvamontiștilor, după ce s-au accidentat pe traseu.

Salvamont România a anunțat luni, în jurul orei 12.00, să salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pe traseul către cabana Diham, pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane accidentate, suspectă de o fractură de membru inferior.

Se pare că ar fi vorba despre un bărbat de 61 de ani care ar fi alunecat pe o pantă cu noroi și ar fi suferit o fractură de tibie. Accidentul s-a petrecut pe un traseu nemarcat, în apropiere de cabana Gura Diham, potrivit Salvamont România.

În jurul orei 14.00, salvamontiștii din Bușteni au pornit într-o nouă intervenție, de această dată pe traseul spre Cascada Urlătoarea, unde un bărbat de 52 de ani a acuzat probleme medicale. Acesta ar fi suferit o lipotimie.

Și duminică salvamontiștii din Bușteni au avut mai multe intervenții, pentru recuperarea unor turiști rămași blocați pe munte din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Citiți și: Turist blocat în Bucegi, pe Valea Jepilor

Citiți și: Trei turiști din Constanța recuperați de pe munte, în ziua de Paște, de salvamontiștii din Bușteni

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: Salvamont România)

 

Image
Image
Image