Tutun produs ilegal și comercializat sub mărci renumite. Percheziții inclusiv în Prahova, luni dimineață, într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar

Tutun produs ilegal și comercializat sub mărci renumite. Percheziții inclusiv în Prahova, luni dimineață, într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar

Polițiștii au efectuat, luni dimineață, 41 de percheziții  în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău și Satu Mare. Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar fi produs, depozitat și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.

La descinderile derulate în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

"Din datele și probele administrate în cauză au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare. Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs. Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale. Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat", a anunțat Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor și E Distribuție Muntenia și Dobrogea.

 

Image
Image
Image