Un bărbat de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Un bărbat de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Spitalul Judeţean din Ploieşti

A fost anunţat decesul cu numărul nouă la un pacient din Prahova infectat cu noul coronavirus. Potrivit unor surse din sistemul medical, este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care fusese internat direct în secţia de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, acum zece zile.

Decesul a fost confirmat în bilanţul oficial transmis sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit surselor noastre, pacientul, care avea mai multe boli cunoscute, s-a stins din viaţă în data de 25 iunie.

Bărbatul de 68 de ani fuses einternat la ATI pe 17 iunie. În aceeaşi zi a fost confirmată şi infectarea. El avea o problemă cardiovasculară, hipertensiune arterială şi o boală pulmonară.

Deşi raportat acum, decesul a survenit, se pare, înainte ca autorităţile judeţene să solicite sprijin de la centru, după înmulţirea alarmantă a numărului de cazuri. A existat un moment în care sistemul medical a atins capacitatea maximă, ajungându-se la transferarea unor pacienţi către alte judeţe şi la aducerea unei unităţi modulare de tratament, care practic a dublat numărul de paturi de terapie intensivă la Judeţean.

Image
Image
Image