Un nou focar de pestă porcină în Prahova, într-o gospodărie din Olari

Creşte numărul de focare de pestă porcină africană înregistrate în Prahova, după o perioadă în care evoluţia bolii părea să se fi temperat pe fondul uciderilor preventive făcute de autorităţi. În ciuda măsurilor luate pentru a preveni extinderea virusului, Direcţia Sanitară Veterinară a anunţat că a fost înregistrată o nouă îmbolnăvire, în comuna Olari.

Potrivit informaţiilor transmise de DSV către Prefectura Prahova, testele făcute pe loc au confirmat prezenţa virusului la un porc dintr-o gospodărie din Olari, în momentul de faţă fiind aşteptate rezultatele analizelor de la laboratorul din Bucureşti, singurul care poate să ofere un verdict oficial.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Pesta porcină africană a ajuns și la Balta Doamnei. Patru noi focare confirmate în Prahova

Măsurile  impuse de DSVSA, în localitățile din apropierea focarelor de pestă porcină africană

Noul focar nu schimbă prea mult situaţia din judeţ, în contextul în care comuna Olari era deja în zona de supraveghere după apariţia unor focare în vecinătate. Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a precizat pentru Telegrama că luni urmează să aibă loc o nouă şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor, pentru stabilirea noilor perimetre de protecţie şi supraveghere. Măsurile sunt aceleaşi ca la precedentele focare confirmate, singura modificare ţinând de extinderea zonelor în care se impun restricţii.

Image
Image
Image