Un nou incident aviatic, pe aerodromul din Strejnic

Alertă, miercuri după-amiază, în Prahova, după un incident petrecut la aterizarea unui avion Cessna 172. În timpul manevrei, aparatul, la bordul căruia se afla un elev care urma cursuri de zbor, a atins solul cu aripa stângă și s-a răsturnat. Din fericire, bărbatul nu a fost rănit, el fiind dus la spital totuși pentru investigații amănunțite.

Instructorul acestuia rămăsese la sol și ținea legătura prin radio cu elevul său, potrivit unor surse din anchetă.

În urma incidentului, cauzat se pare de o eroare de pilotaj, aparatul de zbor, care aparține Școlii Superioare de Aviație Civilă, a fost avariat.

În urma evenimentului, Școala Superioară de Aviație Civilă a decis suspendarea activității, potrivit unei informări publicate de oficialii SSAC: "În data de 08.05 2019, la ora 14.30, aeronava Cessna 172, înmatriculata YR-MDA, aparținând Școlii Superioară de Aviație Civilă, a fost implicată într un accident de aviaţie, soldat cu avarierea avionului. Pilotul este teafăr, a ieșit singur din avion şi se află la spital pentru investigații suplimentare . Alături de autoritățile de investigaţie s-a constituit o comisie internă de anchetă a Şcolii Superioare de Aviație Civilă, pentru a identifica cauzele evenimentului.Conducerea SSAVC, a dispus ca toată activitatea de zbor să fie suspendată până la finalizarea anchetei".

Acesta este al doilea incident de acest tip petrecut pe aerodromul din Strejnic, în ultimele două luni.

Citiți și:  VIDEO | Accident pe aerodromul din Strejnic. Un elicopter şcoală s-a dezintegrat la contactul cu solul, după o aterizare nereuşită

Pe 8 martie, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22, cu înregistrarea YR-MDV, aparţinând tot Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie. Incidentul de atunci a intrat în atenția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. "Se vor efectua cercetări privind săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 98 alin. 2 din OG 29/1997 (Codul aerian civil)”, a transmis, la vremea respectivă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Citiți și:  Procurorii anchetează incidentul de pe aerodromul din Strejnic în care a fost implicat un elicopter şcoală

Sursa foto: observator.tv

 

Image
Image
Image