Un prahovean a ajuns la spital cu arsuri de gradul II şi III după ce a încercat să stingă un incendiu de vegetaţie

Aşa-zisa curăţenie de primăvară pe terenurile agricole aduce în această perioadă un val de incendii de vegetaţie. În ciuda măsurile şi avertismentelor transmise de autorităţi, sute de hectare din Prahova au fost afectate de acest fenomen. Ultimul incendiu major a fost raportat sâmbătă după-amiază în comuna Bucov, iar un prahovean s-a ales cu arsuri pe mai bine o treime din suprafaţa corpului după ce a încercat să stingă flăcările.

Incendiul de vegetaţie s-a amnifestat pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, în comuna prahoveană Bucov, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Un bărbat de 46 de ani, care încerca sa stingă flăcările, a suferit arsuri pe aproximativ 36% din corp, de gradele II şi III, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae. Prahoveanul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat de urgenţă la spital pentru îngrijiri suplimentare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Bărbat ars de viu, într-un incendiu, la Păcureți  

FOTO și VIDEO | Incendiu de vegetaţie pe 60 de hectare, în judeţul Prahova

Pompierii sunt în alertă! Incendii de vegetație pe 155 de hectare, în 37 de localități din Prahova, în ultimele 24 de ore

Prefectura Prahova a adoptat un set de măsuri, pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie, în contextul în care sute de hectare din judeţ au fost afectate în ultimele două săptămâni. Găsiţi AICI detalii despre obligaţii şi amenzi!

(FOTO: ISU Prahova)

Image
Image
Image