Un tânăr cu permisul reținut a fost depistat la volan, în timpul unei acțiuni la Măgurele. Mașina nu avea asigurare, ITP-ul era expirat, iar înmatricularea era suspendată

infracțiuni rutiere măgurele
Foto cu caracter ilustrativ
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii care derulau o acțiune de rutină, vineri dimineață, în zona Măgurele, și-au pus mâinile-n cap după ce au tras pe dreapta un tânăr de 25 de ani, din Vălenii de Munte. Acesta nu avea dreptul de a conduce, iar mașina lui nu avea ce să caute pe drumurile publice.

"La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 7.00, polițiștii Secției Rurale de Poliție Bălțești, în timp ce desfășurau activități în cadrul unei acțiuni în comuna Măgurele, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din orașul Vălenii de Munte. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul este posesor de permis de conducere categoriile AM, B1, B, iar la rubrica restricții, figurează cu mențiunea Reținut. 

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată, iar plăcuțele de înmatriculare retrase. 

Ulterior verificărilor, s-a mai constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată și nu deține poliță de asigurare RCA validă", au enumerat reprezentanții IJP Prahova. 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, dar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive. 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permisul de conducere retras ori anulat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase. 

 

Image