UPDATE | Trei amenzi după ce un crescător şi-a scos vacile la protest pe DN 1, cu intenţia să meargă până la Prefectura Prahova

Un crescător de animale din Gorgota şi-a scos vacile pe Drumul Naţional 1, miercuri, cu intenţia să le ducă până în faţa Prefecturii Prahova, în semn de protest faţă de relaţia cu autorităţile locale. "Marşul" ieşit din comun n-a ajuns prea departe, protestatarul fiind întors din drum de către Poliţie şi Jandarmerie, care au aplicat trei amenzi contravenţionale.

Nemulţumirile se leagă, potrivit autorităţilor, de un blocaj în privinţa înscrierii bovinelor în registrul agricol. În timp ce reprezentanţii Primăriei spun că deţinătorul animalelor n-a avut dosarul complet, acesta reclamă că autorităţile din Gorgota nu aplică legea unitar şi cere implicarea Ministerului Agriculturii şi a Prefecturii, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

MAI MULTE DETALII AICI:

FOTO | Cu vacile pe DN 1. Un crescător din Gorgota a lansat un protest şi anunţă că merge până la Prefectură

Crescătorul de animale nu numai că n-a apucat să ajungă prea departe pe DN 1, dar s-a ales şi cu trei amenzi. Poliţia Prahova a aplicat două sancţiuni contravenţionale, una de 290 de lei, pentru nerespectarea normelor de circulaţie, dată de secţia rutieră care se ocupă de drumurile naţionale, şi una de 500 de lei, de la Secţia Rurală 9 - Pucheni, pentru nesupravegherea animalelor. De asemenea, Jandarmeria Prahova a aplicat o altă sancţiune contravenţională, pentru un protest neautorizat, în baza legii privind adunările publice.

Image
Image
Image