Urmărire în miez de noapte, pe DN 1A. Ce au descoperit polițiștii în portbagajul mașinii vizate

O acțiune organizată de polițiștii din Boldești-Scăeni în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 1A, a culminat cu o urmărire în toată regula, după ce un șofer care venea dinspre cartierul Scăeni nu a oprit la semnalul polițiștilor. "Conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea către comuna Lipănești, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ 5 km, atât pe drum modernizat, cât și pe teren accidentat (prundul râului Teleajen), s-a reușit oprirea autoturismului și identificarea conducătorului auto, un tânăr de 22 de ani din comuna Lipănești.  Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de  0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat", a informat IJP Prahova.

Mai mult, verificând portbagajul autovehiculului, polițiștii au găsit trei recipiente din material plastic, din care unul conținând în jur de 15 litri de motorină, și doi acumulatori auto. În urma investigațiilor, polițiștii au constatat că bunurile respective fuseseră sustrase în cursul nopții, în jurul orei 00.15, dintr-un autocamion parcat pe strada Gloriei din oraș.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis și furt calificat, mai precizează IJP Prahova.

Totodată, în timpul acțiunii, polițiștii au mai controlat 12 autovehicule, au verificat cinci societăți comerciale și au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.380 lei.

 

Image
Image
Image