VIDEO | Accident pe aerodromul din Strejnic. Un elicopter şcoală s-a dezintegrat la contactul cu solul, după o aterizare nereuşită

Alertă, vineri, pe aerodromul din Strejnic! Un elicopter folosit pentru instrucţii s-a dezmembrat după o aterizare nereuşită. Cele două persoane aflate în interior au scăpat tefere, iar specialiştii cataloghează incidentul ca fiind unul minor.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 09.30, pe aerodromul Strejnic, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22, cu înregistrarea YR-MDV, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie, soldat cu distrugerea aeronavei, transmite Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă remis Mediafax. O echipă de investigatori a Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile se deplasează la locul evenimentului. Alături de organele abilitate de investigare a evenimentului, s-a constituit şi o comisie internă de investigaţie a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, pentru a determina cauzele producerii acestui eveniment, a mai precizat Ministerul.

Incidentul, considerat unul minor, nu a fost raportat la numărul de urgenţă 112. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a autosesizat şi a verificat situația la Școala de Aviație Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul. Cele două persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale, au mai transmis reprezentanţii ISU Prahova.

Image
Image
Image