fbpx

VIDEO | Amenzi de peste 32.000 de lei, după o razie de amploare a Poliţiei în Ploieşti

Image
Image

Poliţia Prahova a desfăşurat o razie de amploare în Ploieşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Peste 300 de şoferi sau biciclişti au fost opriţi, iar acţiunea s-a încheiat cu 85 de sancţiuni contravenţionale, aplicate într-un interval de trei ore.

"În noaptea de 29 spre 30.06 a.c., în intervalul orar 22.00-01.00, polițiștii Biroului Rutier Ploiești au acționat cu forțe mărite pe raza municipiului, pentru constatarea și sancționarea participanților la trafic, a celor care nu respectă regulile de circulație, având ca scop reducerea accidentelor de circulație și pe timpul nopții. În cadrul acțiunii, 315 persoane au fost legitimate și 283 de auto controlate, și au fost efectuate 207 testări cu aparatul etilotest. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate astfel încât, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 32.250 lei", au anunţat reprezentanţii IPJ Prahova.

Dintre amenzi, 30 au fost pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 5 pentru conducerea unui vehicul având inspecția tehnică periodică expirată, o sancțiune pentru aplicarea foliilor neomologate și două sancțiuni pentru faptul că nu au avut încheiată polița RCA. De asemenea, 9 sancțiuni au fost îndreptate către bicicliști, iar doi conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului. În urma testării celor doi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,16 mg/l, respectiv 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, unul dintre ei nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, fiind necesară urmărirea și oprirea sa. Celor doi conducători auto le-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile și au fost sancționați contravențional cu amendă.

Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și reținute 3 seturi de plăcuțe cu numerele de înmatriculare, a mai anunţat Poliţia Prahova.

"Acțiunile de acest gen vor continua și vă recomandăm să purtați centura de siguranță și să nu vă urcați la volanul vehiculelor sub influența alcoolului. Viața dumneavoastră și a celor din jur are prioritate", se încheie mesajul Poliţiei.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.