VIDEO | Casă inundată, în Ploieşti, după ce o conductă de apă s-a fisurat. Care a fost norocul proprietarului

O avarie apărută la o conductă industrială de transport a apei a inundat, luni după-amiază, o locuinţă din zona de sud a municipiului Ploieşti. Apa, cu mâl, a ajuns în beciul, garajul şi bucătăria casei situate pe Bulevardul Bucureşti, la numărul 70, aproape de podul de la Hipodromul Ploieşti.

Norocul proprietarului, dacă se poate vorbi despre aşa ceva în situaţia dată, este că acesta îşi amenajase în trecut mai multe puţuri absorbante, pentru preluarea apei, după ce gospodăria sa mai fusese inundată, din cauza naturale, alături de alte curţi din zonă. Acum, s-a pierdut o cantitate mare de apă de pe această conductă, însă o bună parte s-a oprit în căminul de branşamente şi în aceste puţuri săpate de proprietar. Chiar şi aşa, ploieşteanul a povestit, aproape cu lacrimi în ochi, că imobilul a suferit pagube consistente.

Magistrala aparţine societăţii Pro Water şi asigură livrarea apei de la Brazi către rafinăria Petrotel-Lukoil, potrivit informaţiilor transmise de autorităţile ploieştene. Se pare că reprezentanţii societăţii respective şi-ar fi manifestat deja deschiderea pentru a-l despăgubi pe ploieşteanul afectat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine la această oră în zonă, cu o motopompă care scoate apa din căminul de branşamente şi o varsă pe un câmp din apropiere, lângă podul din dreptul Hipodromului Ploieşti. În zonă sunt sosite şi echipaje de la Poliţie, dar şi de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti.

{gallery}inundatie conducta pro water tatarani{/gallery}

Image
Image
Image