fbpx

VIDEO - Descinderi cu mascați, la mai multe adrese din Ploiești. Au fost vizate și două ghicitoare

VIDEO - Descinderi cu mascați, la mai multe adrese din Ploiești. Au fost vizate și două ghicitoare

Image
Image

Mai multe descinderi au avut loc în Ploiești, joi dimineață, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda "ghicitul”, lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj. Două femei și cinci bărbați se află la audieri.

 

Activitățile de astăzi au constat în instrumentarea a două cauze penale.

Unul dintre dosare vizează două femei care se dădeau drept ghicitoare și ar fi reușit să înșele, astfel, mai multe persoane, cu aproximativ 45.000 de euro. "Polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la domiciliul a două femei, cu vârstele de 20, respectiv 40 de ani. Acestea au fost conduse la sediul unității, pentru audieri. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021 și până în prezent, cele două femei ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate, solicitându-le acestora sume de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 230.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri susceptibile să fi fost folosite în activitatea infracțională", a anunțat IJP Prahova.

Într-o altă cauză, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Ploiești au pus în executare cinci mandate de aducere, privind mai multe persoane din municipiu care se sustrăgeau cercetărilor în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj. Potrivit IJP Prahova, "în cursul lunii aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 50 de ani ar fi agresat alți doi bărbați, pătrunzând, fără drept în curtea locuinței acestora, motivul altercației fiind că unul dintre aceștia îi datora o sumă de bani altuia".

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.