VIDEO - Încă un turist dus pe cărări greșite de Google Maps. Salvamontiștii l-au căutat ore în șir

Salvamontiștii din Prahova se confruntă tot mai des cu situații în care sunt nevoiți să recupereze de pe munte turiști rătăciți după ce au avut mai mare încredere în diverse aplicații de mobil, și nu în marcajele de pe traseele pe care doreau să le parcurgă. Cel mai recent caz s-a petrecut joi seară, când salvatorii montani din Bușteni au fost solicitați de un bărbat de 65 de ani, din Brăila, care a constatat că s-a rătăcit. Omul, care încerca să ajungă pe Platoul Bucegi, s-a lăsat ghidat de Google Maps, rămânând blocat într-o zonă necunoscută.

Citiți și: Cinci intervenții într-o zi ale salvamontiștilor din Bușteni. Trei persoane au suferit accidente pe traseu

Salvamontiștii au plecat într-o misiune dificilă, căutând, practic, acul în carul cu fân. Turistul nu putea să le precizeze unde se află, iar intervenția se derula pe întuneric, în condiții de ceață și de ploaie.

Nouă ore le-a luat să dea de urma aventurierului și să-l coboare în siguranță de pe munte. Din fericire, au bifat încă o misiune încheiată cu succes, iar pățania brăileanului le poate fi învățătură de minte celor care uită faptul că marcajele clasice, folosite cu succes zeci de ani, nu vor da niciodată erori, în timp ce aplicațiile moderne îi pot încurca pe amatorii de drumeții.

Citiți și:  Tineri din Olanda blocați în Bucegi, din cauza GPS-ului

Sursa imagini: Salvamont Bușteni

 

Image
Image
Image
Image