fbpx

VIDEO - Nouă urși au coborât, sâmbătă, în localități din Prahova

Image
Image

Sâmbătă, pe 15 iunie, jandarmii prahoveni din cadrul I.J.J.Prahova au intervenit pe tot parcursul zilei, în urma mai multor apeluri venite pe S.N.A.U. 112, prin care cetățenii semnalau apariţia urşilor. ALertele au fost date la Breaza, Telega, Buşteni și Azuga.

"Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor salbatice. O intervenţie a jandarmilor montani din detașamentul Sinaia mai dificilă a fost în jurul orelor 21.30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni - Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme", au anunțat jandarmii montani precizând că, și zilele trecute, au mai avut cinci astfel de intervenții, la Șotrile și Valea Doftanei.

Jandarmii recomandă ca în astfel de situații să va îndepărtați urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intrați într-un loc sigur şi să anunțați imediat autoritățile, la numărul unic de urgență 112.

Sursa imagini: Jandarmeria Montană Valea Prahovei

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.