VIDEO | Percheziții BCCO-DIICOT în Prahova și Brăila, la o grupare bănuită de trafic de etnobotanice. 60 de persoane duse la audieri

VIDEO | Percheziții BCCO-DIICOT în Prahova și Brăila, la o grupare bănuită de trafic de etnobotanice. 60 de persoane duse la audieri

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog și au efectuat, miercuri, șase percheziţii domiciliare, în județele Prahova și Brăila, într-un dosar de trafic de substanțe psihoactive („etnobotanice”).

"Începând cu luna ianuarie 2019, 6 membri ai unei grupări infracționale ar fi distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe. Până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe, pentru consum, de la membrii grupării. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală susceptibilă a reprezenta noi substanțe psihoactive, 2 grame de substanță solidă sub formă de cristal, 2 grindere, substanțe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantități de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri și diferite ustensile folosite pentru traficul și consumul de substanțe psihoactive și 6 telefoane mobile.

În cauză, vor fi audiate 60 de persoane, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale.

IJP Prahova menționează că acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și s-a derulat cu participarea jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila.

 

Sursa imagini: IJP Prahova

Image
Image
Image