VIDEO | Percheziții la traficanți de droguri care acționau în stațiunile de pe Valea Prahovei. 72 de persoane sunt audiate!

VIDEO | Percheziții la traficanți de droguri care acționau în stațiunile de pe Valea Prahovei. 72 de persoane sunt audiate!

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat, marți, 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Prahova și Brașov, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

 Ketamină, amfetamină, cabanis și cocaină, vândute la Azuga, Sinaia și Bușteni

“În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au desfășurat activități de deținere și comercializare de droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza localităților Sinaia, Azuga și Bușteni, la prețul de 60 lei gramul de canabis, 60 lei comprimatul de ecstasy și 100 de euro gramul de cocaină.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproape 250 de grame de canabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manșoane pentru pistolale cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul și distribuția drogurilor, precum și diferite sume de bani”, au informat procurorii DIICOT.

Zeci de traficanți și clienți, în atenția anchetatorilor

La Ploiești vor fi audiate, de anchetatori, 72 de persoane.

Într-un comunicat privind acțiunea de marți, Poliția Română a anunțat că, până în prezent, au fost identificate 60 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum, de la gruparea în cauză.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Image
Image
Image