VIDEO | Primăria Urlaţi, amendată de Garda de Mediu pentru incendierea deşeurilor descoperite la precedentul control

VIDEO | Primăria Urlaţi, amendată de Garda de Mediu pentru incendierea deşeurilor descoperite la precedentul control

Garda de Mediu Prahova a sancţionat din nou Primăria Urlaţi. După amenda de 50.000 de lei aplicată în urma găsirii unor deşeuri abandonate pe domeniul public, inspectorii au aplicat şi una de 100.000 de lei, după ce au descoperit că zona, în loc să fie ecologizată, a fost incendiată.

Parlamentarul prahovean Aurel Oprinoiu, preşedintele Comisiei de mediu din Senat, a publicat pe Facebook o înregistrare video din timpul celui mai recent control, în care se văd mai multe focare fumegânde, pe un teren viran acoperit cu deşeuri şi mai ales cu pământ şi resturi vegetale. Este aceeaşi zonă, susţine senatorul, în care autorităţile de mediu descoperiseră, la finalul lunii mai, utilaje  de construcţii care acopereau cu pământ deşeurile depozitate ilegal.

"50.000 lei a fost amenda pe care comisarii Gărzii de Mediu Prahova au dat-o administrației locale, după controlul de la finalul lunii mai, în care au descoperit pe malul stâng al râului Cricovul Sărat depozite ilegale de deşeuri, acoperite cu pământ și nisip. Astăzi, Primăria Urlați a primit o amendă de 100.000 lei, pentru că, în loc să ecologizeze malul Cricovului, așa cum impuneau măsurile după primul control, a dat foc deșeurilor", a declarat senatorul Aurel Oprinoiu.

Deșeuri incendiate Urlați

🚨 Primăria Urlați o ține din amendă în amendă, din cauza repetatelor încălcări ale legislației de mediu. 🚮 50.000 lei a fost amenda pe care comisarii Gărzii de Mediu Prahova au dat-o administrației locale, după controlul de la finalul lunii mai, în care au descoperit pe malul stâng al râului Cricovul Sărat depozite ilegale de deşeuri, acoperite cu pământ și nisip. 🔥 Astăzi, Primăria Urlați a primit o amendă de 100.000 lei, pentru că, în loc să ecologizeze malul Cricovului, așa cum impuneau măsurile după primul control, a dat foc deșeurilor. (detalii aici https://www.facebook.com/OprinoiuAurelUSR/posts/309126237529491 ) ♻️ Sper ca toate aceste controale și amenzi să fie un semnal de alarmă pentru administrațiile locale, care trebuie să înțeleagă că regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Mediul trebuie respectat și protejat, dacă nu pentru că așa este moral, măcar pentru a nu mai încasa amendă după amendă.

Publicată de Aurel Oprinoiu pe Marţi, 8 iunie 2021
Image
Image
Image