VIDEO - Scene violente, în duminica Paștelui, în Ploiești, Săcele și în Capitală. Polițiștii au intervenit din nou în forță în Mimiu

VIDEO - Scene violente, în duminica Paștelui, în Ploiești, Săcele și în Capitală. Polițiștii au intervenit din nou în forță în Mimiu

Cel puțin trei intervenții în forță au avut polițiștii duminică seară, în urma scandalurilor izbucnite în mai multe orașe din țară.

Imagini incredibile au fost surprinse la Săcele (jud. Brașov), unde zeci de persoane au participat la o bătaie generală, cu bâte și lopeți. Femei și bărbați deopotrivă tineri și mai în vârstă, bătăușii ignoră forțele de ordine ajunse în primă fază la fața locului și se lovesc fără milă cu bâtele. La un moment dat, o mașină intră în plin în grup, iar cei care reușesc să se ferească o vandalizează în câteva clipe.

Se pare că persoanele implicate se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa imagini: Sindicatul Europol 

După scenele de mai sus, forțele de ordine au reușit, până la urmă, să calmeze spiritele. Potrivit IJP Brașov, 18 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Cercetările se desfăşoară sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie legală.

Un episod de groază a avut loc și în Rahova (Sectorul 5, București), tot duminică seară. Aici,totul a pornit de la o petrecere în plină stradă, cu zeci de persoane. Imagini de la cheful din cartier au apărut pe Facebook, filmate chiar de unul dintre participanți.

 

Sursa imagini: Facebook / Spartacus Idolu Fetelor

În scurtă vreme, însă, li s-au "alăturat" polițiștii și jandarmii. Cheful s-a oprit și a început scandalul, înregistrat, de asemenea, de unul dintre participanții care strigau în gura mare că oamenii legii au intrat peste ei în timp ce stăteau liniștiți în curte și luau masa de Paște. Până la urmă, lucrurile au degenerat, petrecăreții începând să arunce cu pietre în forțele de ordine care, la rândul lor, au răspuns cu focuri de avertisment și jeturi de spray lacrimogen. 37 de persoane au fost duse la audieri, în urma incidentului din cartierul Rahova.

 

Sursa imagini: Facebook / Spartacus Idolu Fetelor

Nici ploieștenii nu s-au lăsat mai prejos. După o intervenție în forță, a Poliției, în zona Gării de Nord, pentru aplanarea unui conflict violent, aseară a fost nevoie din nou de forțele de ordine, de această dată în Mimiu.

Aici au interveni inclusiv echipajele de la Acțiuni Speciale, mai ales că în zonă au mai avut loc incidente violente, în ultima perioadă.

"În jurul orei 21:30, am fost sesizați despre faptul că, pe strada Brădetului din Cartierul Mimiu, are loc un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi, aceștia intervenind pentru aplanarea conflictului.

Urmează a se stabili contextul și persoanele implicate în acest eveniment, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Din datele existente la acest moment, conflictul a fost unul spontan, declanșat pe fondul consumului de alcool", a transmis IJP Prahova.

 

Sursa imagini: ziarulincomod.ro

Tot în weekend, mai precis în noaptea de sâmbătă spre duminică, echipaje de polițiști și jandarmi au fost mobilizate într-o comună gălățeană unde mai mulți localnici au făcut scandal, iar sâmbătă, la Hunedoara, în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție fost atacate după ce au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și era recalcitrantă. "Polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție. După identificarea participanților la agresiune, trei persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere", după cum au relatat reprezentanții IGPR.

Sursa imagini: Poliția Română

UPDATE 

UPDATE

”În urma evenimentului petrecut la data de 19 aprilie a.c., au fost reţinute 9 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de  ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală. La această oră audierile continuă, urmând a reveni cu noi detalii în acest caz  în funcţie de activităţile de cercetare penală desfăşurate”, a anunţat luni dimineaţă Poliţia Capitalei.

UPDATE 

Opt persoane au fost reținute, la Săcele, în urma conflictului izbucnit aseară fiind întocmit dosar penal  pentru tentativă la omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cercetările sunt derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

 

Image
Image
Image