fbpx

VIDEO - Sute de polițiști și jandarmi au împânzit Ploieștiul. Ce căutau aceștia

Image
Image

Aproape 300 de polițiști și jandarmi au descins, joi după-amiază, în mai toate cartierele Ploieștiului, în cadrul unei razii de amploare. "În intervalul orar 16:30-18:30, pe raza municipiului Ploiești, a avut loc o amplă acțiune în care au fost angrenați un număr de 223 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, dar și 41 de jandarmi. Activitatea a fost desfășurată atât în zona intrărilor/ieșirilor din municipiu, în zona societăților comerciale de alimentație publică din împrejurul unităților de învățământ, în zona piețelor agroalimentare din municipiul Ploiești, dar și pe principalele trasee TCE, în zona parcurilor, a gărilor și a autogărilor. Scopul acțiunii a fost acela de a identifica și sancționa persoanele care încalcă legislația rutieră, persoanele care efectuează acte de comerț ilicit în zona piețelor, persoanele bănuite de comiterea de furturi din buzunare pe principalele trasee TCE, precum și a persoanelor care încalcă normele de conviețuire socială", a anunțat IJP Prahova.

Timp de două ore, echipajele au legitimat 851 de persoane, au verificat 20 de agenți de pază, patru sisteme de alarmă și cinci sisteme de supraveghere, au controlat 188 de societăți comerciale, 380 de participanți la trafic și 32 de bagaje.

Conform bilanțului dat publicității de Poliție, "au fost aplicate 217 sancțiuni contravenționale în valoare de 68.315 lei  și au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, ocazie cu care au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența substanțelor psihoactive".

Citiți și:  Tânăr aflat sub influenţa drogurilor depistat la volan, pe Bd. Republicii

Printre altele, polițiștii au depistat, în timpul verificărilor, sume de bani nefiscalizate, bunuri alimentare oferite spre vânzare fără a deține documente de proveniență, bunuri lactate al căror termen de valabilitate era expirat, dar și nerespectarea măsurilor minimale de securitate a unităților.

"În urma neregulilor constatate, au fost reținute trei permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind confiscată și cantitatea de 642 kg de produse alimentare în valoare de 6.117 lei, oferite spre vânzare în mod ilegal", a mai precizat IJP Prahova.

Sursa imagini: IJP Prahova

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.