VIDEO - Unelte, atelaje, dar și mai multe animale au fost ridicate în timpul perchezițiilor din Prahova

24 de persoane au fost conduse la audieri, miercuri, în urma celor peste 30 de descinderi care au avut loc în mai multe localități din Prahova, dar și într-o comună din Dâmbovița. Gruparea vizată ar fi acționat începând din martie 2018, iar până acum ar fi pătruns în incinta unor locuințe, gospodării și societăți comerciale, situate în comunele arondate Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească, de unde ar fi sustras diverse bunuri și valori, precum și animale și material lemnos. În fapt, ar fi vorba de 21 de infracţiuni de furt și furt calificat.

"De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, numeroase bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum motofierăstraie, motocoase, unelte, telefoane mobile, spalieri din beton, material lemnos, materiale de construcții, precum și animale (caprine). De asemenea, au fost indisponibilizate și atelajele cu care bănuiții ar fi transportat material lemnos tăiat ilegal din păduri proprietate privată și proprietate a statului. Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 57.000 de lei", a anunțat IJP Prahova.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat, tăiere ilegală și furt de arbori.

Sursa imagini: IJP Prahova

 

Image
Image
Image