WHITE TOWER. Instanța a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar, în cazul angajaților de Urbanism anchetați în dosar

control judiciar urbanism white tower
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

WHITE TOWER. Judecătoria Ploiești a avut pe rol, marți, cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul a doi angajați din cadrul Direcției de Urbanism a Primăriei Ploiești, hotărând, pe fond, ca măsura să fie înlocuită cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Instanța a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar atât în cazul directorului adjunct de la Urbanism, cât și pentru consilierul anchetat în același dosar. Hotărârea nu este definitivă și a fost deja contestată, în condițiile în care procurorii ceruseră prelungirea actualei măsuri.

Decoamdată, potrivit noii măsuri preventive, cei doi nu au voie să comunice între ei, nici cu alți suspecți sau inculpațcu persoane vătămate sau familiile acestora, dar nici cu martori sau experți desemnați în cauză. De asemenea, aceștia nu au voie să părăsească România fără încuviințarea organului de urmărire penală.

Într-un comunicat transmis pe 8 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești detalia că „în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploiești a edificat un imobil cu destinația de locuințe colective, în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și a documentațiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai multi funcționari publici din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul urbanismului și cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepția lucrărilor de construcție, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni și contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deși acestea erau construite și intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro”.

 

 

 

Image