Înalta Curtea de Casație și Justiție a judecat contestația depusă față de cele mai recente măsuri preventive dispuse de Curtea de Apel Ploiești, la cererea procurorilor, față de inculpații din dosarul White Tower. Patru dintre cei anchetați s-au adresat instanței supreme, în timp ce anchetatorii nu au avut nimic de obiectiat la decizia instanței, de a nu prelungi arestarea preventivă față de patroana firmei implicate în scandalul imobiliar de la Ploiești.
La termenul din 16 februarie, Curtea de Apel Ploiești a decis prelungirea arestării preventive pentru unul dintre reprezentanții dezvoltatorului și un avocat inculpat în același dosar, repectiv prelungirea arestului la domiciliu pentru doi notari vizați de anchetă. Judecătorii au mai decis ca, în cazul Mărioarei L., arestul preventiv să nu mai fie prelungit, așa cum ceruseră procurorii, ci înlocuit cu arestul la domiciliu. Datele publicate pe portalul instanțelor arată că anchetatorii nu au contestat hotărârea.
WHITE TOWER. Patroana firmei implicate în frauda imobiliară, la un pas de a ieși din arest. Cum au încercat inculpații să scape de măsurile preventive
Ceilalți patru inculpați s-au adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu contestații, singura admisă fiind cea a unui notar pentru care arestul la domiciliu a fost înlocuit cu controlul judiciar, pentru 60 de zile.
„Admite contestația formulată de inculpata T. Maria împotriva încheierii din data de 16 februarie 2024 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti -Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. Desființează, în parte, încheierea contestată şi, rejudecând: Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpata T. Maria, cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la 27.02.2024 la 26.04.2024, inclusiv. (...) Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu contravin prezentei hotărâri. Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații N. Vlad, L. Mihai şi T. George Radu împotriva aceleiaşi încheieri” este hotărârea definitivă pronunțată de ÎCCJ.
Prejudiciul în dosarul White Tower este estimat la peste un milion de euro.