Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins din nou ancheta în dosarul White Tower. În urma unor audieri derulate ieri, aceștia ar fi reținut încă patru persoane.
****************************************************
UPDATE
Doi inculpați au fost plasați sub control judiciar, al treilea a fost eliberat
****************************************************
Patru persoane, între care omul de afaceri Daniel Ştefănescu şi o avocată, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti în dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar care vizează complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, au dezvăluit surse judiciare citate de Agerpres. Pentru unele dintre acestea, anchetatorii urmează să ceară, în instanță, mandate de arestare preventivă.
WHITE TOWER. Instanța a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar, în cazul angajaților de Urbanism anchetați în dosarul fraudei imobiliare
Daniel Ştefănescu este fondatorul Gersim Impex, societate cunoscută drept cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România.
Până acum, procurorii ar fi identificat zeci de păgubiți în deja faimosul dosar în care anchetatorii anunțau, la finalul lunii ianuarie, un prejudiciu de aproape 1,1 milioane de euro.
„Dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică către alte persoane.
În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul.
Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice.
Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării Complexului de locuinţe CITY GATE din Ploieşti. În prezent, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliară, locul acestora fiind luat de către o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului”, explicau atunci procurorii PCA Ploiești.
Patroana firmei vizate de ancheta în cazul fraudei imobiliare, în arest la domiciliu. Instanța Supremă l-a plasat sub control judiciar pe unul dintre notarii cercetați de procurori