Zeci de percheziții în București și 14 județe, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii din Mureş efectuează, miercuri dimineață, 68 de percheziții, în Bucureşti şi în 14 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Inspectoratul General al Poliției Române informează că descinderile au loc în Capitală și în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale", anunță Poliția Română, referindu-se la un prejudiciu estimat la 1.300.000 de lei.

IGPR anunță că vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acțiunea de miercuri dimineață, derulată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image