Zeci de taximetriști amendați în județul Prahova. Microbuz burdușit cu pasageri, depistat la Breaza

Serviciul Rutier a organizat, miercuri, o acțiune cu efective mărite la nivelul județului, îndeosebi pentru controlul autovehiculelor cu care se efectuează taximetrie, precum și pentru prevenirea factorilor ce pot favoriza producerea de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 131 de autovehicule cu regim taxi și au fost constatate 44 de abateri privind activitatea taximetriștilor. 40 dintre acestea au reprezentat contravenții la legislația privind circulația pe drumurile publice, celelalte patru fiind prevăzute de legislația care statuează activitatea de taximetrie (lipsă licență de transport persoane și utilizarea taxiurilor în alte scopuri).  De asemenea, un taximetrist a rămas fără permis de conducere, iar altuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, a informat IJP Prahova.

Cea mai mare sancțiune a fost aplicată, însă, după ce oamenii legii au depistat, la Breaza, un microbuz care transporta cu 12 persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și trei persoane care nu aveau eliberat bilet de călătorie. Conducătorul auto a fost amendat, în total, cu 18.000 lei.

Tot miercuri, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale altor categorii de participanți la trafic. 

"Prin prisma rezultatelor obținute, acțiunile de acest gen vor continua, în special, în zonele cunoscute ca prezentând risc rutier, pentru prevenirea evenimentelor negative", au transmis reprezentanții IJP Prahova.

Sursa foto: IJP Prahova

 

 

 

Image
Image
Image