Exercițiul pentru testarea sistemelor de alarmare publică, programat pentru astăzi, a fost amânat din cauza Bacalaureatului

ISU Prahova a anunțat că autoritățile au decis amânarea, cu o săptămână, a exercițiului pentru testarea sistemelor de alarmare publică. Hotărârea a fost luată în contextul în care, în aceste zile, la nivel național este în derulare sesiunea de vară  examenului de Bacalaureat.

"Pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor și profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică.  Suntem alături de toți cei care parcurg «examenul maturității» și replanificam organizarea exercițiului de alarmare a populației pentru miercuri, săptămâna viitoare. În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Exercițiul nu a mai avut loc din aprilie. În luna mai, acesta a fost anulat pentru că prima miercuri a lunii a picat în timpul minivacanței de 1 Mai, iar în luna iunie din cauza inundațiilor care afectaseră mai multe județe din țară, mobilizând echipajele de pompieri pentru înlăturarea efectelor dezastrelor naturale.

Miercuri are loc cea de-a treia probă scrisă a Bacalaureatului, cea obligatorie a profilului.

 

Image
Image
Image
Image