În contextul pandemiei, Franța modifică structura examenului de Bacalaureat, recurgând la o evaluare continuă în locul testărilor tradiționale

În contextul pandemiei, Franța modifică structura examenului de Bacalaureat, recurgând la o evaluare continuă în locul testărilor tradiționale

Pentru prima dată de la introducerea sa, în 1808, Bacalaureatul francez nu va fi organizat în formatul tradițional. Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat vineri că elevii claselor terminale din ciclul liceal care urmau să susţină bacalaureatul general, tehnologic şi profesional în Franţa vor fi evaluaţi în acest an doar prin intermediul unor verificări continue, care vor măsura progresele realizate de elevi în însuşirea noţiunilor predate în timpul cursurilor şi în realizarea temelor de acasă.

De asemenea, potrivit Reuters, Franţa va adopta o procedură de predare în regim intensiv în luna iunie, pentru a recupera materia rămasă nepredată în perioada de izolare la domiciliu, notează Agerpres, citând presa internațională. Pentru bacalaureatul din acest an, vor fi luate în calcul notele obţinute de elevii claselor liceale terminale în timpul celor trei trimestre, fără notele acordate în perioada de izolare la domiciliu. Mai multe comitete de armonizare vor analiza toate dosarele elevilor.

"Am eliminat o situaţie mixtă", ce ar fi constat în asocierea verificării continue cu susţinerea uneia sau a două probe scrise la sfârşitul anului, "deoarece nu putem să garantăm într-o manieră absolută organizarea probelor scrise", a explicat ministrul francez al Educaţiei.

Şcolile, liceele şi universităţile franceze au fost închise la începutul lunii martie. Ministrul Jean-Michel Blanquer a mai spus, vineri, că revenirea elevilor în şcoli la începutul lunii mai reprezintă deocamdată "doar o ipoteză".

În acest an, 730.000 de elevi francezi trebuie să susţină examenul de bacalaureat, ale cărui probe finale sunt organizate în mod tradiţional în luna iunie.

Examenele de sfârşit de an şcolar au fost anulate şi în alte ţări, inclusiv în Marea Britanie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: europe1.fr

Image
Image
Image