fbpx

În Ungaria certificatul de vaccinare va fi condiționat de doza booster

În Ungaria certificatul de vaccinare va fi condiționat de doza booster

Image
Image

Cetăţenii ungari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză (booster) sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult şase luni în urmă, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

Potrivit stiripesurse.ro citând MTI, în cazul celor care nu au împlinit 18 ani, două doze de vaccin vor fi suficiente pentru a li se elibera un certificat, denumit anterior certificat de imunitate, a indicat Gulyas într-o conferinţă de presă.

'Semnificaţia trecerii prin boala COVID-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecţie, mai degrabă decât trecerea prin boală', a afirmat el.

Gergely Gulyas a subliniat că, în Ungaria, pentru a beneficia de un certificat de vaccinare valid, adulţilor le va fi necesară primirea unei doze booster, disponibilă după patru luni de la cea de-a doua.

În aceeaşi conferinţă de presă, Gulyas a anunţat că, la recomandarea unui medic, va putea fi administrată şi o a patra doză de vaccin.

'Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii', a spus şeful de cabinet.

El a mai afirmat că Ungaria se aşteaptă la o creştere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare din cauza propagării rapide a variantei Omicron, şi la noi bilanţuri record de infectare, dar nu şi la o creştere similară a spitalizărilor şi deceselor.

În Ungaria, puţin peste 6 milioane din cei 10 milioane de locuitori au primit cel puţin două doze de vaccin, iar 3,3 milioane au primit şi un booster, însă rata de vaccinare se menţine mai scăzută decât în majoritatea statelor vest-europene.

Foto ilustrativ, Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.